Nu kommer min nya skiva "I Ultrarapid"

Väntan har varit lång, krumbukterna många men nu äntligen vill livet - och jag! - att nästa skiva skall möta världen!

Resan med "I Ultrarapid" började redan när jag som tonåring älskade att gå till Akademens bokhandel i Helsingfors för att där botanisera i finlandssvenska poeters alster.

Dryga tjugo år senare kom regissören Dan Henriksson och jag att skapa musikföreställningen Säj till om jag stör! på Klockriketeatern och jag fick fritt välja och vraka i den finlandssvenska poesiskatten och kom att tonsätta dikterna.

Nu, ytterligare några år senare, finns ett flertal av dessa sånger på skiva tillsammans med några nyskrivna och i april hade vi skivreleasefest på Café Tårtan på Hornsgatspuckeln i Stockholm!

I Finland blir turnén först senare. Skivan kan du beställa via min hemsida eller t.ex. via iTunes, Amazon, CDon, etc.

Våren är här!

Äntligen! Njuter av solen som värmer, av snön som smälter och alla skaparkrafter som blir synliga i såväl det inre som det yttre! Jag har legat i träda och samlat kraft. Jag har rest och fått inspiration. Jag har mött kärleken och tagit emot den..

Det är i sanning märkliga tider vi lever i.. Gaia - moder jord - skakar på sej, vi människor säjer äntligen stopp och kräver rättvisa och frihet, våra barn stångas och brottas med sej själva och oss och vi tvingas möta det i oss som söker sej ut, som söker sej bort, som söker liv och förändring. Allt är i rörelse i detta nu - mer än någonsin tidigare. Jag känner det i mej, jag ser det i min vardag, jag hör det från mina vänner och min familj. Finn vila i rörelsen eller du går under. Finn glädje i smärtan eller ditt liv blir en pina. Finn tröst i varandet eller du blir isolerad från ditt sanna jag - din kärna. Din stjärna..

Inget är sej längre likt. Erfarenheten som tidigare varit tryggheten innebär nu rena hotet. Jag jobbar varje dag, i varje ögonblick på att helt släppa förankringen i mina erfarenheter.. De är endast en villa och lurar mej bort från nuet, bort från flödet och in i rädslan och begränsningen. Jag har oändlig visdom men ingen kunskap.. Jag går i blind tillit, följer mitt hjärta och glädjen, och landar ögonblick för ögonblick i nuet - det magiska närvarande nuet. Och lystrar till var glädjen pinglar, vart livet vill föra mej..

Jag önskar dej kraft, jag önskar dej lyhördhet, jag önskar dej mod i detta magiska nu. Du är skaparen och vägledaren i ditt liv, så ta tyglarna och förverkliga den sannaste versionen av dej! Nu!

Solskenshälsningar,
Annika